08-05-2024
Bruggestraat afgesloten
Van maandag 13 mei tot en met vrijdag 24 mei worden de woningen in de Bruggestraat 22, 24 en 26 afgebroken. Om dit veilig te laten verlopen, gelden er aangepaste verkeersmaatregelen.
 
Ter hoogte van de afbraakwerken is de Bruggestraat volledig afgesloten voor alle verkeer. Daardoor kan je vanuit de Weststraat, Stationsstraat of Gravinnestraat de Bruggestraat niet inrijden.
  • Woon je in de Bruggestraat nummer 1 tot en met 21? Dan kan de Bruggestraat in- en uitrijden via de Westraat / Bruggestraat / Stationsstraat. Het éénrichtingsverkeer in de Bruggestraat tussen het centrum en de Guido Gezellestraat wordt opgeheven.
  • Woon je in de Bruggestraat nummer 31-53 of 28-40? Dan kan je de straat bereiken via de Schoolstraat en de Guido Gezellestraat. Het éénrichtingsverkeer in de Guido Gezellestraat wordt omgedraaid. 
De huizen in de Bruggestraat nummer 25 en 29 zijn niet bereikbaar met de auto. Er is een parkeerverbod in de Bruggestraat tussen het centrum en de Guido Gezellestraat. 
 
Er is een omleiding via de Oostrozebekestraat, De Ring en de Meulebekestraat. Fietsers kunnen via de de Schoolstraat en Guido Gezellestraat fietsen. Voetgangers kunnen passeren, maar moeten de weg oversteken ter hoogte van de werf.
 
 
Openbaar vervoer
De bussen van De Lijn moeten een omleiding volgen en zullen daardoor de halte aan de markt en de halte aan het sportcentrum niet bedienen. Bussen die van Kortrijk komen rijden een blokje om zodat passagiers kunnen op- en afstappen aan de halte in de Meulebekestraat (Sint-Joris).