Skatepark

Skaten naast de Brigandsbrug

In het voorjaar van 2024 opende Ingelmunster officieel het gloednieuwe skatepark met een groots skate event.

Inspraak skaters

Tijdens een behoeftenonderzoek bij kinderen en jongeren in Ingelmunster, bleek dat er een grote vraag was naar een skatepark in eigen gemeente. Het ontwerp van de zone maakte het gemeentebestuur dan ook samen met de Ingelmunsterse jongeren. Tijdens verschillende inspraakmomenten gaven ze hun mening en tekenden ze mee aan het skatepark van hun dromen. Zo heeft het terrein een volcano, kick over gap, flatbar, kicker ... en sluit het sterk aan bij de noden van de lokale skaters.

Plaats om te spelen

Het skatepark vind je terug naast de Brigandsbrug, aan de kant van het station. Het vormt één geheel met een groene, avontuurlijke speelzone. Dat bestaat uit een aantal kleine heuvels en een open vlakte om te spelen. Tussen de heuvels vind je natuurlijke speelelementen zoals boomstammen om over te klauteren of een evenwichtsparcours. Er staan ook enkele zit- en picknickbanken. De picknicktafels hebben een verlengd tafelblad, zodat mensen met een rolstoel er ook gemakkelijk kunnen aanschuiven.

Het project kwam er met steun van de Vlaamse Landmaatschappij, het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en de Provincie West-Vlaanderen.

Richtlijnen

 

Het skatepark werd gebouwd voor en door skaters. Samen met hen willen we de plek proper en aangenaam houden. Daarom zijn er enkele afspraken:

 • Door het betreden van het skatepark ga je automaisch akkoord met de afspraken. De skatetoestellen zijn eigendom van het gemeentebestuur. Aan de toestellen mogen in geen geval veranderingen worden aangebracht.
 • Het skatepark is het hele jaar door toegankelijk, elke dag van zonsopgang tot zonsondergang.
 • Het skatepark is enkel bestemd voor skateboarders, inlineskaters, rolschaatsers en steps. BMX-fietsen worden niet toegelaten op de skatetoestellen
 • Draag zorg voor je veiligheid en die van anderen. Gebruik van de skatetoestellen is enkel toegestaan wanneer de gebruiker geschikte beschermende kledij draagt.
 • Volgende zaken zijn verboden op het skatepark:
  • Graffiti, stencils, stickers … op de toestellen.
  • Alcohol en drugs.
  • Verbale, non-verbale of fysieke agressie.
 • Afval hoort thuis in de vuilnisbak, laat geen zwerfvuil achter.
 • Hou rekening met de buurtbewoners. Wees vriendelijk, respecteer de rust en vermijd overdreven lawaai.
 • Plaats je fiets in de fietsenstalling en houd het wandelpad vrij.
 • Moedwillige beschadigingen aan het skatepark en/of bijhorend meubilair worden aan de verantwoordelijke/ouders doorgerekend. De gemeente Ingelmunster staat in voor de opmaak van een schadebestek.

Meld beschadigingen via www.melding8770.be of via T 051 33 74 00.

Contactgegevens

Loket vrije tijd

Schoolstraat 35
8770 Ingelmunster

E: vrijetijd@ingelmunster.be

051 32 14 65

Openingsuren

 

 

Skatekaart Midwest

Op zoek naar een skatescene in de regio?
Je vindt het volledige overzicht op midwest.be/skatekaart