Skeelernetwerk

In de regio Midwest vind je het grootste recreatief bewegwijzerd skeelernetwerk van Europa. In totaal telt dit netwerk meer dan 450 km aan routes, verdeeld over 37 lussen in 16 gemeenten. Ook in Ingelmunster kan je vertrekken voor een lus van 14 km. 

Je vindt het startbord in het sportpark. De lus is bepijld en vooraf uitgetest zodat de ondergrond geschikt is voor skeelers.
Vanuit de Ingelmunsterse lus kan je verbinding maken met de skeelerlus die loopt door Oostrozebeke en de lus van Izegem.

Skeelernetwerk Midwest

Het Skeelernetwerk Midwest waait uit over de gemeenten Ardooie, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare, Ruiselede, Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene met een totale afstand van circa 450km. Je skeelert kilometers langs een gevarieerd ruraal en stedelijk landschap. Naast de mooie uitzichten zijn er ook leuke rustplekjes. Je ontdekt de troeven van de 16 gemeenten in drie toeristische regio's: de Leiestreek, het Brugse Ommeland en de Westhoek. Zowel de recreatieve als de gevorderde skeeleraars komen hierbij aan hun trekken. Ook lopers, wandelaars, fietsers, … kunnen genieten van dit uniek netwerk binnen de regio Midwest!