Sportdienst

Taken

Sportstimulering is belangrijk voor de gemeente, omdat het een positieve bijdrage levert aan gezondheidsbevordering en sociale cohesie. Naast de scholen, zijn de sportverenigingen een heel belangrijke schakel in de uitvoering van het sportbeleid. De gemeente ziet dan ook een uitgebreide sportinfrastructuur en sportvoorzieningen als belangrijke basisvoorwaarde om op een veilige, efficiënte en duurzame manier te kunnen sporten en bewegen. Lichaamsbeweging is niet alleen fysiek gezond. Het helpt mensen ook mentaal fit en zelfs gelukkig te blijven. Daarom is sport voor ons wel degelijk een taak van de lokale overheid. Omdat sport een grote verscheidenheid aan mensen beweegt is het een bindende factor in onze gemeente.

Het sport – en beweegaanbod moet dan ook voor iedereen toegankelijk zijn, zowel financieel als de bereikbaarheid en beschikbaarheid van de accommodaties en voorzieningen. De gemeente Ingelmunster wil iedereen ten volle ondersteunen bij een gezonde, nuttige en sportieve vrijetijdsbesteding door een kwalitatief sportbeleid in een integraal en kwalitatief vrijetijdsbeleid. Ingelmunster biedt een gedifferentieerd vrijetijdsaanbod voor alle diverse bevolkingsgroepen.

 

Sportdienst

Sportdienst
Bollewerpstraat 92a
8770 Ingelmunster
T: 051 33 74 50
E: sport@ingelmunster.be

Openingsuren:

Bekijk de openingsuren

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle sportweetjes in onze gemeente? Schrijf je dan in voor de elektronische nieuwsbrief sport!