Uitblinkers

Ingelmunster kent heel wat enthousiaste inwoners die zich dagelijks inzetten voor een vereniging, uitblinken in hun sport of alles geven om hun bedrijf uit te bouwen. Het gemeentebestuur zet deze uitblinkers jaarlijks in de kijker met een specifieke trofee: jeugd, sport, cultuur en ondernemer van het jaar. 

Dit zijn de uitblinkers van 2024:
Bas Vercruysse, Anne Van Trappen en Carlo Cortvriendt: jeugdtrofee
Bas, Anne en Carlo startten vorig jaar met de tienerwerking 'De Zolder'. Als animatoren bij Speelplein Jadadde voelden ze aan dat er nood was aan activiteiten op maat van jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Met ondersteuning van de gemeente Ingelmunster werkten ze de tienerwerking volledig uit en knapten ze het lokaal onder de voetbaltribune op. 
Het project was meteen een succes: heel wat tieners vonden hun weg naar De Zolder. De tienerwerking gaat ook dit jaar verder. Hun werking werd zelfs uitgebreid: er zijn niet alleen activiteiten en uitstappen tijdens de vakanties, maar ook op vrijdag na school kunnen jongeren bij De Zolder terecht.

Jarne Duyck: sporttrofee
Jarne Duyck (21) pakte in november op het EK U-23 judo in het Duitse Potsdam zilver in de categorie tot 81 kg. Duyck, die nog student is in Leuven, verloor in de finale van de Georgiër Zaur Dvalasjvili met ippon. De gewichtsklasse onder de 81 kg wordt gezien als de koningsklasse, waarin ook Matthias Casse actief is.
Jarne pendelt tussen zijn woonplaats Ingelmunster, zijn kot in Leuven en Wilrijk. Daar traint hij dagelijks bij Sport Vlaanderen. In december trok hij op stage in Japan. 
Goud pakken en Europees kampioen worden blijft mogelijk voor Duyck, want ook in 2024 is hij nog altijd U23. Wie weet kan hij dan de titel veroveren… 

Bart Cafmeyer: cultuurtrofee
Auteur, regisseur en meesterverteller Bart Cafmeyer kan je niet in enkele woorden omschrijven. Al in 1979 behaalde hij de eerste prijs voor voordracht aan het koninklijk conservatorium van Gent. Hij werkte mee aan talloze toneelopvoeringen, culturele voorstellingen, stoeten, theaterwandelingen ... Hij streeft altijd een hoog niveau na en weet met zijn verhalen iedereen te boeien.
In december werkte hij mee aan 'Kerstklanken in woord en beeld' in de Sint-Amandskerk. Binnenkort zie je hem ook aan het werk in 'Van Guido en Gezelle': een warme voorstelling die geschiedenis en literatuur op een schalkse manier weet te combineren.

Dakpannen Verschoot: ondernemer van het jaar
De firma Verschoot is gespecialiseerd in dakpannen, vloeren en dakbedekkingsmateriaal. Het familiebedrijf, opgericht begin de jaren '30, werd altijd geleid door de familie Verschoot. Zaakvoerder Kathy Verschoot groeide op in het bedrijf en kent de knepen van het vak. Volgens haar klanten kan je altijd op Kathy rekenen. Je bent geen nummer, maar iedereen heeft er een naam en een gezicht. Met de Ingelmunsterse Bouwvrienden organiseert ze ook jaarlijks de kerstmarkt in Ingelmunster.