Vakantietoelage

Het gemeentebestuur van Ingelmunster verleent jaarlijks een vakantietoelage van maximum 40 euro aan chronisch zieken en personen met een handicap uit Ingelmunster. 

Voorwaarden

Om een vakantietoelage te krijgen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:
De inwoners die in aanmerking komen moeten minstens  70 jaar zijn of één van de volgende attesten kunnen voorleggen: 

  • forfaitaire tegemoetkoming voor chronisch zieken (info en attest  via het ziekenfonds)
  • personen met een handicap met een ongeschiktheid van minstens 66% of een verdienvermogen tot 1/3 of minder van wat een valide persoon kan verdienen op de arbeidsmarkt of met een vermindering van zelfredzaamheid van ten minste 9 punten (attest FOD personen met een handicap)
  • mensen die het jaar voorafgaand aan de vakantie konden genieten van de maximumfactuur (info en attest via het ziekenfonds)

Mensen die aan bovenstaande voorwaarden voldoen, moeten deelgenomen hebben aan een aangepast vakantieverblijf van minstens 5 dagen in binnen- of buitenland om in aanmerking te komen voor een vakantietoelage. Deze vakantie moet georganiseerd worden door een erkende vereniging of organisatie voor chronisch zieken en/of personen met een handicap. De vakantieganger moet tijdens deze vakantie begeleid worden door een vereniging of organisatie voor chronisch zieken of personen met een handicap.

De instantie die de vakantie organiseert, bevestigt op het aanvraagformulier dat de aanvrager werkelijk gedurende 5 dagen heeft deelgenomen aan een aangepast vakantieverblijf en dat de
aanvrager tijdens dit vakantieverblijf begeleid werd door de instantie.

Een vakantietoelage vraagt u aan met het aanvraagformulier. U kan een digitaal invulbaar formulier terugvinden in de bijlagen van deze pagina. U kan het formulier ook in het Sociaal Huis verkrijgen.

De toelage moet elk jaar opnieuw worden aangevraagd.

Meer info

Sociale dienst - Sociaal huis
Oostrozebekestraat 6
8770 Ingelmunster
T: 051 33 74 60
E: socialedienst@ingelmunster.be

Openingsuren:

Bekijk de openingsuren