De Misthoorn

De Misthoorn is een dienst in Ingelmunster die mensen met dementie en hun families in de regio wil ondersteunen in het verwerken en omgaan met de diagnose van dementie.
Je kan bij De Misthoorn terecht voor informatie en advies, voor psycho-sociale en emotionele ondersteuning en voor een gesprek met lotgenoten.

De Misthoorn is een initiatief van woon- en zorgcentrum Maria Rustoord, het OCMW en het gemeentebestuur van Ingelmunster. De Misthoorn werkt samen met het regionaal Expertisecentrum Dementie Sophia en met tal van lokale welzijns- en zorgorganisaties.

De Misthoorn biedt: 

Begeleiding op maat op vraag en op maat van de individuele cliënt

Je kan een afspraak maken voor een gesprek in het centrum of gebruik maken van onze thuisbegeleidingsdienst. De dienstverlening is gratis en richt zich naar inwoners van de gemeenten Ingelmunster, Izegem, Lendelede, Oostrozebeke, Meulebeke en Hulste.

Ontmoeting en gespreksgroepen met lotgenoten

Naast de individuele begeleiding, op maat en op vraag van de cliënt, organiseert De Misthoorn ook maandelijks activiteiten, waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten. Deelname aan de gespreksgroepen is gratis; we vragen wel om vooraf aanwezigheid door te geven. De groepen worden telkens begeleid door een dementieconsulent van De Misthoorn.

Meer info

De Misthoorn
Weststraat 51
8770 Ingelmunster
T: 0490 49 22 90 
E: info@demisthoorn.be

Openingsuren:
Elke werkdag van 8:30 - 17:00.
Persoonlijk gesprek op afspraak.