Vastgoedinformatieplatform

Bij de verkoop of langdurige verhuur van een woning moet je allerhande informatie (overheidsplannen, vergunningen, milieu, natuur, erfgoed, grond- en pandenbeleid, erfdienstbaarheden, heffingen) ter beschikking stellen aan de koper. Ingelmunster maakt hiervoor gebruik van het Vastgoedinformatieplatform.

Wat is het Vastgoedinformatieplatform?

Het Vastgoedinformatieplatform is een generiek gegevensdelingsplatform dat de uitwisseling van vastgoedinformatie mogelijk maakt. De verschillende aanvragers kunnen vastgoedinformatie verkrijgen via één eenvoudige weg in het kader van een verkoop of langdurige verhuur. Het platform verzamelt data uit de aangesloten, centrale bronnen waarna de bevoegde gemeente het dossier verrijkt via het platform en na een kwaliteitscontrole het dossier aflevert aan de aanvrager.

Hoe dien je je aanvraag in?

Specifieke dieptevragen of interpretaties kunnen nog steeds gericht worden naar de gemeente (bv. vragen van bodemdeskundigen over de risicogrond ikv bodemonderzoek) via inlichtingenstedenbouw@ingelmunster.be

Kostprijs

Een aanvraag voor een dossier vastgoedinformatie in onze gemeente kost 60 euro per kadastraal perceel. Naast de gemeentelijke retributie betaal je ook een platformretributie van 36,50 euro aangerekend per kadastraal perceel.

Meer informatie over de kostprijsberekening kan je terugvinden op de gebruikersomgeving van het Vastgoedinformatieplatform.

Aflevertijd

Denk eraan om je aanvraag op tijd in te dienen: hou rekening met een gemiddelde aflevertermijn van 30 dagen.

Meer informatie

Meer informatie over het vastgoedinformatieplatform vind je terug op

 

 

Vragen en opmerkingen

Vragen en opmerkingen over het Vastgoedinformatieplatform stuur je door via vastgoedinformatieplatform@vlaanderen.be.