Omgevingsvergunning (stedenbouw)

Omgevingsvergunning (stedebouw)

De omgevingsvergunning vervangt en verenigt de stedenbouwkundige vergunning, de verkavelingsvergunning en de milieuvergunning. Je vraagt een omgevingsvergunning digitaal aan via het omgevingsloket. Analoog een aanvraag indienen kan enkel voor bepaalde dossiers zonder medewerking van een architect. 

Hulp nodig bij het indienen van je aanvraag in het omgevingsloket? Maak een afspraak bij het loket ruimte in het gemeentehuis. 
Opgelet: bij grote of complexe dossiers maak je een afspraak via tel. 051 33 74 31 zodat alle betrokken medewerkers aanwezig zijn.

Procedure

Voor het (ver)bouwen van een huis, plaatsen van een tuinhuis, vellen van grote bomen of aanleggen van een zwembad heb je in principe een omgevingsvergunning nodig. Voor bepaalde werken is geen vergunning vereist. 

Bij bepaalde kleine werken (tuinhuis, carport, enz.) voorziet de wet dat je geen architect nodig hebt. Als bouwheer kan je dan zelf de plannen tekenen en je dossier samenstellen. Voor grote werken is een architect wel vereist.

Alle info kan je nalezen op de website van het omgevingsloket. Je leest er onder andere voor welke werken een vergunning noodzakelijk is en wanneer je een architect nodig hebt. 

 

Meer info

Dienst ruimte - Gemeentehuis
Oostrozebekestraat 4
8770 Ingelmunster
T: 051 33 74 31
E: bouw@ingelmunster.be

Openingsuren:

De dienst ruimte (technische dienst, openbare werken, ruimtelijke ordening, milieu en economie) werkt enkel op afspraak

Voor sommige producten (omgevingsvergunning, milieu) kan je zelf online een afspraak maken.


Omgevingsvergunning Agentschap Wegen en Verkeer

Heb je informatie nodig over de haalbaarheid van geplande (ver)bouwwerken of verkavelingen? Plan je de aanvraag van een omgevingsvergunning langs een gewestweg, autosnelweg of in een reservatiestrook, en wil je advies van het Agentschap Wegen en Verkeer hierover? Stuur je aanvraag door via het webportaal.