Groep van assistentiewoningen De Ermitage

Assistentiewoningen De Ermitage

De groep assistentiewoningen 'De Ermitage' is gelegen in de Weststraat 55 te Ingelmunster.
We beschikken over 32 gewone flats, 4 grotere hoekflats, een aantal gemeenschappelijke ruimtes en 20 garages. De cafetaria en het toilet zijn publiek toegankelijk. De bewoners kunnen ook gebruik maken van de wasserette. Iedere flat bestaat uit een living, een open keuken, 1 slaapkamer en een aangepaste badkamer. De gewone flats zijn ongeveer 50 m2 groot.

Het gebouw staat open voor valide bejaarden en voor minder valide bejaarden die nog voldoende zelfredzaam zijn. Er wordt een permanent oproepsysteem aangeboden voor dringende noodsituaties. Verder kan men op vrije basis gebruik maken van de thuiszorgdiensten van het OCMW: gezinszorg, poetsdienst, maaltijden aan huis, mindermobielencentrale,… 

Cafetaria

De cafetaria wordt op zelfstandige basis uitgebaat en is iedere dag open vanaf 13u.

Procedure

Om in aanmerking te komen voor het huren van een assistentiewoning is het noodzakelijk om zich tijdig te laten inschrijven op de wachtlijst bij de sociale dienst in het Sociaal Huis.
De voorwaarden van inschrijving zijn:

  • minstens 1 persoon is 65 jaar of ouder, de andere persoon is 60 jaar of ouder
  • in Ingelmunster gedomicilieerd zijn of vroeger minimum 5 jaar als meerderjarige in Ingelmunster gedomicilieerd geweest zijn. 

Meer info

Assistentiewoningen 'De Ermitage'
Weststraat 55
8770 Ingelmunster
T: 051 33 74 60
E: assistentiewoningen@ingelmunster.be

Openingsuren:

op afspraak