Ouderenwoningen

Wie niet graag op een appartement woont en verkiest verder in een huis te verblijven, kan kiezen voor een ouderenwoning. De gemeente beschikt over 12 ouderenwoningen.  Deze zijn gelegen ter hoogte van de Nieuwstraat en de Doelstraat te Ingelmunster. Iedere woning bestaat uit een living, keuken, een ruime slaapkamer en een aangepaste badkamer. Het onderhoud van het groen rondom de woning gebeurt door de gemeentelijke diensten.

De ouderenwoningen staan open voor valide bejaarden en voor minder valide bejaarden die nog voldoende zelfredzaam zijn. De bewoners kunnen gebruik maken van de faciliteiten van de assistentiewoningen in de Weststraat 55 te Ingelmunster die niet veraf gelegen zijn. Verder kan men op vrije basis gebruik maken van de dienstverlening van het OCMW, zoals de poetsdienst, gezinszorg, dienstencheques, warme maaltijden, personenalarm, mindermobielencentrale,… 

Procedure

Om in aanmerking te komen voor het huren van een ouderenwoning is het noodzakelijk om zich tijdig te laten inschrijven op de wachtlijst bij de sociale dienst in het Sociaal Huis.
De voorwaarden van inschrijving zijn: minstens 1 persoon 65 jaar, de andere persoon minstens 60 jaar en in Ingelmunster gedomicilieerd zijn of vroeger minimum 5 jaar als meerderjarige in Ingelmunster gedomicileerd geweest zijn.

Meer info

Woonvoorzieningen voor ouderen
Oostrozebekestraat 6
8770 Ingelmunster
T: 051 33 74 60
E: socialedienst@ingelmunster.be

Openingsuren:

Op afspraak