Kids-ID

Kids-ID: Elektronisch identiteitsdocument voor kinderen onder de 12 jaar

De elektronische identiteitskaart voor kinderen of de Kids-ID is het identiteitsbewijs voor Belgische kinderen jonger dan twaalf. Deze kaart is vergelijkbaar met de identiteitskaart voor volwassenen.

De Kids-ID is niet verplicht binnen België. Ga je naar het buitenland, dan is een identiteitskaart wel verplicht. Een Kids-ID kan gebruikt worden bij reizen binnen Europa.

Procedure

De aanvraag gebeurt op initiatief van de ouders en is enkel verplicht als je met jouw kind naar het buitenland gaat. Je vraagt de Kids-ID aan bij de dienst burgerzaken als je kind in Ingelmunster is ingeschreven. Dit kan enkel op afspraak! Het kind moet bij de aanvraag aanwezig zijn.

Wat meebrengen

Bij de aanvraag van een Kids-ID moet minstens 1 van de ouders die het ouderlijk gezag heeft over het kind aanwezig zijn, net als het kind(eren) voor wie de Kids-ID wordt aangevraagd. Breng een recente, scherpe pasfoto van het kind mee die voldoet aan de voorwaarden voor pasfoto's en eventueel de oude Kids-ID. 

Bij het afhalen van je Kids-ID breng je de oude Kids-ID en de ontvangen Puk- en Pin-code.

Uitzonderingen

In dringende gevallen kan je een spoedprocedure aanvragen met levering binnen 1 of 2 dagen. Let op: deze kaarten zijn een stuk duurder. Een dringende aanvraag met levering in de gemeente kost: 106 euro, een super dringende aanvraag met gecentraliseerde levering in Brussel komt op 142 euro. Neem contact op met de dienst burgerzaken voor meer info.

Kosten

Een Kids-ID kost 9 euro. Je kan enkel met Bancontact betalen.

Meer info

Burgerzaken - Gemeentehuis
Oostrozebekestraat 4
8770 Ingelmunster
T: 051 33 74 20
E: burgerzaken@ingelmunster.be

Openingsuren:

De dienst burgerzaken werkt enkel op afspraak!