Ingelmunster

Toerisme

Een veelzijdige gemeente

Ingelmunster heeft heel wat toeristische troeven en maakt samen met 28 andere gemeenten deel uit van de toeristische regio Toerisme Leiestreek.

Ingelmunster is een groene gemeente met bossen, het kanaal en de Mandelvallei. Ze telt een aantal beschermde monumenten en landschappen, zoals de kerk, het kasteelpark en de begraafplaats met grafkapel. Lees hier de geschiedenis van onze gemeente na.

Daarnaast beschikt Ingelmunster over een uniek kasteel dat eigendom is van de familie Van Honsebrouck. Deze familie bezit een brouwerij waar enkele befaamde bieren worden gebrouwen: Kasteelbier, Brigand, Premium Kriek, enz.

Wens je een uitstap te maken in Ingelmunster?

Bekijk dan zeker onze fietsroutes of wandelingen. Onze gemeente maakt deel uit van het fietsnetwerk in West-Vlaanderen. 

In de bibliotheek kan je verschillende toeristische brochures terugvinden en fiets- of wandelnetwerkkaarten aankopen. Neem een kijkje in ons aanbod van toeristisch recreatieve brochures.

Houd je van muziek? Dan moet je beslist eens een bezoekje brengen aan het Labadoux-festival dat traditioneel het eerste weekend van mei in Ingelmunster plaatsvindt.

Ben je op zoek naar een hotel om te overnachten in onze gemeente? Neem dan een kijkje op de website van 't Goed ter Couteren.
Rouge é Blanc biedt dan weer enkele kamers met ontbijt aan.

Meer info

Dienst toerisme - bibliotheek
Schoolstraat 35
8770 Ingelmunster
T 051 33 74 46
toerisme@ingelmunster.be

Links

Stel zelf je fietsroute samen via fietsnet.