Toerisme

Ontdek onze troeven

Ingelmunster is een groene gemeente waar je heerlijk kan ontspannen.

Geniet van een wandeling in het speelbos, ga fietsen langs het kanaal of doorkruis onze gemeente via één van de fietsroutes. Verschillende wandelingen nodigen je uit om de omgeving te ontdekken. 

De fiets- en wandelkaart bundelt vaak onbekende veldwegen, jaagpaden, vroegere treinbeddingen, ... waar je kan fietsen en wandelen weg van het drukke verkeer! 

Hou je van cultuur en geschiedenis? Ontdek dan beschermde monumenten op de begraafplaats. Of breng een bezoek aan de Gravenkapel.

Vanop het marktplein heb je een prachtig zicht op het kasteel, dat eigendom is van de familie Van Honsebrouck. Het kasteel is niet publiek toegankelijk. 

Ingelmunster maakt samen met 28 andere gemeenten deel uit van de toeristische regio Toerisme Leiestreek.

Wens je een uitstap te maken in Ingelmunster?

In de bibliotheek kan je verschillende toeristische brochures terugvinden en fiets- of wandelnetwerkkaarten aankopen. Neem een kijkje in ons aanbod van toeristisch recreatieve brochures.

Hou je van muziek? Dan moet je beslist eens een bezoekje brengen aan het Labadoux-festival dat traditioneel het eerste weekend van mei in Ingelmunster plaatsvindt.

Ben je op zoek naar een hotel om te overnachten in onze gemeente? Neem dan een kijkje op de website van 't Goed ter Couteren.
 

100% West-Vlaams

West-Vlaanderen biedt een overvloed aan smaakvolle hoeve- en streekproducten. Vol trots zet 100% West-Vlaams die heerlijke, authentieke producten in de kijker. En hun makers van eigen bodem.

 

Leiespots

In de Leiestreek ontdek je heel wat creatieve en hippe hotspots. Van koffiebars en eetadresjes, tot cafeetjes, shops en meer! Ze poppen op in bruisende steden en gezellige dorpjes. Ook twee Ingelmunsterse adressen pronken op het lijstje: Caffien en De Fagot.

 

Meer info

Dienst toerisme - bibliotheek
Schoolstraat 35
8770 Ingelmunster
T 051 33 74 46
toerisme@ingelmunster.be