Wegenis- en rioleringswerken Nijverheidstraat

De Nijverheidstraat krijgt een gescheiden rioleringsstelsel. Daardoor komt het afvalwater voortaan terecht in de collector van Aquafin en het hemelwater in de Mandel.  Daarnaast krijgt de straat een nieuw wegdek en vernieuwde voetpaden.

Op 2 mei start aannemer Verhelst met het rooien van bomen en struiken, het plaatsen van de tijdelijke toegangshelling naar de Trakelweg en de aanleg van de tijdelijke parking. De nutsmaatschappijen gaan op 16 mei aan de slag met de aanleg vanaf Nijverheidstraat 35 tot einde. Op 19 juni start aannemer Verhelst met de rioleringswerken vanaf de Mandel tot en met het kruispunt met de Mandelstraat.

Verschillende fases

De werken gebeuren in verschillende fases. Rioleringswerken beginnen altijd op het laagste punt. In dit geval is dat de Mandel. Van daaruit gaan de werkzaamheden verder richting kanaal en Oostrozebekestraat.Om ervoor te zorgen dat bewoners hun woning kunnen bereiken, komt er een extra ontsluiting via de Trakelweg. Daarvoor krijgt het braakliggend terrein op het einde van de Nijverheidstraat een opknapbeurt.

De werkzaamheden zullen ook voor hinder zorgen ter hoogte van de Molenhoek, Mandelstraat en de Oostrozebekestraat. De werken aan het kruispunt met de Molenhoek en Mandelstraat zullen zo snel mogelijk uitgevoerd worden zodat bewoners daar zo weinig mogelijk hinder ondervinden. Bij de werkzaamheden aan het kruispunt met de Oostrozebekestraat voorzien we een omleiding via de Gentstraat.

Nieuwe trage verbinding

Werken zorgen sowieso voor hinder maar na de werkzaamheden zal de Nijverheidstraat er aangenamer uitzien. Met nieuwe voetpaden, groene bermen en nieuwe bomen.
Daarnaast blijft ook de verbinding met de Trakelweg bestaan. De doorgang die we voorzien voor buurtbewoners via de Trakelweg blijft na de werkzaamheden bestaan. Zo creëren we een extra nieuwe wandel- en fietsverbinding voor de trage weggebruiker!

Tijdelijke ophaalpunten voor afval

Tijdens de werken kunnen bewoners hun afval en PMD verzamelen op twee locaties:

- bewoners van huisnummers 2 tot en met 4 en 19 tot en met 29: ter hoogte van de parking van Basic-Fit

- bewoners van huisnummers 33 tot en met 73 en 6 tot en met 26: ter hoogte van huisnummer 35

 

Update 12 juli 2023

Het aanleggen van de riolering vanaf de Mandel tot net voorbij de Mandelstraat is achter de rug. De aannemer brengt in deze zone een voorlopige steenslagverharding aan. Zo zijn alle woningen tijdens het bouwverlof terug toegankelijk via de Oostrozebekestraat. Vanaf vrijdagmiddag 14 juli gaat de slagboom langs de Trakelweg daarom opnieuw dicht!

Vanaf maandag 7 augustus gaan de werkzaamheden terug van start vanaf de Mandelstraat richting Oostrozebekestraat. In de volgende fase wordt het stuk Nijverheidstraat tussen Mandelstraat en Molenhoek opgebroken. Bewoners van de Mandelstraat en de Nijverheidstraat nummers 6 tot en met 26 en 33 tot en met 73 bereiken vanaf dan hun woning via de Mandelstraat. Bewoners van de Molenhoek zullen hun woning nog kunnen bereiken vanaf de Oostrozebekestraat.

Meer info

Heb je vragen of opmerkingen? Geef ons een seintje via het centraal meldpunt:

viaplan@ingelmunster.be
T 051 33 74 35

Op de hoogte blijven van alle werkzaamheden? Schrijf je in voor onze elektronische nieuwsbrief.