Terugbetaling inschrijving ondernemers in KBO

Ondernemers die een zaak opstarten, moeten zich inschrijven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Zoals vermeld in het beleidsplan wil het gemeentebestuur dit inschrijvingsgeld vanaf 2020 terugbetalen.

De Kruispuntbank voor Ondernemingen is een databank van de FOD Economie waarin alle basisgegevens van ondernemingen en hun vestigingseenheden verzameld zijn. Vanuit deze databank verspreidt de KBO de info naar verschillende overheden. Iedere startende onderneming is wettelijk verplicht om zich bij de KBO in te schrijven.

Om startende ondernemers een duwtje in de rug te geven, betaalt het gemeentebestuur sinds januari 2020 het inschrijvingsgeld van 88,50 euro onder bepaalde voorwaarden terug in de vorm van Kadobonnen. Elke zelfstandige in hoofdberoep die zijn enige of eerste vestigingszetel in Ingelmunster registreert bij de KBO kan een terugbetaling krijgen.

De gemeenteraad keurde een reglement goed om deze terugbetaling te regelen. De dienst economie bekijkt maandelijks of er nieuwe ondernemingen zijn in Ingelmunster en of ze aan de voorwaarden voor de terugbetaling voldoen. Zo krijgen ook inwoners die zelfstandig werken in bijberoep en omschakelen naar zelfstandig werken in hoofdberoep de terugbetaling, vrije beroepen en vzw’s niet. Daarna gaat de schepen van economie langs bij de nieuwe inwoners met de Kadobonnen.

 

 

Dienst economie

Dienst economie - Gemeentehuis
Oostrozebekestraat 4
8770 Ingelmunster
T: 051 33 74 49
E: economie@ingelmunster.be

Openingsuren:

Bekijk de openingsuren

Documenten

Reglement