De wijze gids

In deze digitale wereld is het niet altijd gemakkelijk om je weg te vinden naar de juiste informatie. Daarom staat alle nuttige informatie voor 65+’ers gebundeld in een Wijze Gids.

Senioren zijn een diverse en steeds groter wordende bevolkingsgroep. Ze zijn vaak nog sportief, volgen vormingen, zijn grootouder of mantelzorger, enz. Maar dan komen ze in een nieuw fase terecht met meer nood aan zorg. De Wijze Gids wil een leidraad zijn die kan helpen bij deze nieuwe uitdagingen.

Vijf thema's

De informatie in de gids staat gebundeld in 5 grote thema’s:  inkomen en sociale voordelen, wonen, mobiliteit, vrije tijd, gezondheid en zorg.  Per onderwerp krijgt de lezer wat uitleg, met de bijhorende nuttige diensten en hun contactgegevens. Omdat de gids een schat aan praktische en bruikbare informatie bevat, moedigen wij iedereen aan om de gids goed te lezen en te bewaren. Sommige informatie heb je niet onmiddellijk nodig maar kan in de toekomst wel van pas komen. 

Wijze buzze

Jaarlijks ontvangen alle 65-jarigen een brief met een oproep om de gids te komen afhalen in het sociaal huis. Naast de gids ontvangt deze doelgroep ook een kadobon en enkele leuke gadgets. Alles wordt gebundeld in een leuke en herbruikbare wijze buzze. 

De wijze buzze kan hergebruikt worden als handige boodschappentas. Zo brengen we de wijze gids duidelijk in het straatbeeld en hopen we dat de gids goed gekend raakt. 

Via de thuiszorgcoördinator, de thuiszorgdiensten en de seniorenraad zal de gids ook bezorgd worden aan geïnteresseerde 65+'ers. Zij kunnen ook in het sociaal huis langskomen om een gids op te halen.

De wijze gids en wijze buzze kwamen tot stand met steun van de provincie West-Vlaanderen.

Meer info

65+'ers kunnen de Wijze Gids gratis afhalen in het sociaal huis. 65-jarigen ontvangen een brief met meer info.

Oostrozebekestraat 6
8770 Ingelmunster
T: 051 33 74 60
E: sociaalhuis@ingelmunster.be

Openingsuren:
ma.-vrij.: 9u.-12u.
do: 16u.-18.30u.