Skaten naast de Brigandsbrug

Skaten naast de Brigandsbrug

Aan de kant van het station, naast de Brigandsbrug, kom een groene speelzone met skatepark. Een toffe plek waar kinderen en jongeren naar hartenlust kunnen skaten, steppen, skeeleren of ravotten!

Het groene speelterrein bestaat uit enkele kleine heuvels en een open vlakte om te spelen. Tussen de heuvels vind je natuurlijke spelelementen zoals boomstammen om over te klauteren of een evenwichtsparcours. Voor wie even wil rusten, komen er zit- en picknickbanken.

Daarnaast komt een skatepark. Het plan van deze zone werd opgemaakt in samenspraak met de Ingelmunsterse jongeren, die al langer vragende partij zijn voor een skatepark. Tijdens verschillende inspraakmomenten gaven ze hun mening en tekenden ze mee aan het skatepark van hun dromen. 

Vanop deze plek vertrekt een fiets- en wandelverbinding tot aan de Vaartstraat. Tussen de appartementen in de Broekhoek en Vaartstraat kunnen jong en oud sporten op en aan de beweegbank. In de omgeving van het speelbos zorgen kleine aanpassingen voor betere toegankelijkheid. 

 

 

De aanleg van de groene speelzone, het skatepark en de beweegbank kwamen tot stand met de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.