Skaten naast de Brigandsbrug

In april 2024 opende Ingelmunster officieel het gloednieuwe skatepark met een groots skate event. De skaters konden meteen hun kunsten demonstreren tijdens een skate contest.

Inspraak skaters
Tijdens een behoeftenonderzoek bij kinderen en jongeren in Ingelmunster, bleek dat er een grote vraag was naar een skatepark in eigen gemeente. Het ontwerp van de zone maakte het gemeentebestuur dan ook samen met de Ingelmunsterse jongeren. Tijdens verschillende inspraakmomenten gaven ze hun mening en tekenden ze mee aan het skatepark van hun dromen. Zo heeft het terrein een volcano, kick over gap, flatbar, kicker ... en sluit het sterk aan bij de noden van de lokale skaters.

Plaats om te spelen
Het skatepark vind je terug naast de Brigandsbrug, aan de kant van het station. Het vormt één geheel met een groene, avontuurlijke speelzone. Dat bestaat uit een aantal kleine heuvels en een open vlakte om te spelen. Tussen de heuvels vind je natuurlijke speelelementen zoals boomstammen om over te klauteren of een evenwichtsparcours. Er staan ook enkele zit- en picknickbanken. De picknicktafels hebben een verlengd tafelblad, zodat mensen met een rolstoel er ook gemakkelijk kunnen aanschuiven. 

Park aan het water 
De aanleg van het skatepark kadert in het project 'Park aan het water', de opwaardering van de kanaalzone. Zo zijn er ook werken bezig aan de overkant van de brug, aan de Valoratoren. Het beton maakt er plaats voor een groene grasvlakte met bloemenweides, lage hellingen en zitbanken.

 

De aanleg van de groene speelzone, het skatepark en de beweegbank kwamen tot stand met de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.