Kanaalpark

Rond het kanaal ontwikkelt zich een uitgestrekte groene long in het centrum van onze gemeente.
Onder de noemer 'Kanaalpark' wil het gemeentebestuur deze groene parel koesteren, verder opwaarderen en uitbreiden op basis van enkele concrete projecten.

Participatiemoment

Tijdens een inspraakmoment in november 2020 konden inwoners suggesties en tips doorgeven over de ontwikkeling van de kanaalomgeving.
Uit de resultaten bleek dat Ingelmunsternaren vooral de nadruk willen leggen op de versterking van de groene elementen, weinig verharding en minder gemotoriseerd verkeer in de kanaalomgeving wensen. Op basis van deze resultaten werkte landschapsarchitect Bruno Bossaert een concreet inrichtingsplan uit.

Werken noordoever: aanleg van een groene grasvlakte

De zone voor de Valoratoren krijgt een groene invulling.  De kleine zwaaikom verkleint en krijgt een nieuwe inrichting, de voormalige werfzone wordt onthard. Tussen de Brigandsbrug en de Nijverheidstraat moet het asfalt plaats maken voor een waterdoorlatend pad waar wandelaars, joggers en recreatieve fietsers in een oase van rust hun weg verder kunnen zetten. 

Skatepark naast de Brigandsbrug

Aan de kant van het station, naast de Brigandsbrug, kom een groene speelzone met skatepark. Een toffe plek waar kinderen en jongeren naar hartenlust kunnen skaten, steppen, skeeleren of ravotten!

Nuttige links

Bekijk het filmpje met alle info over de werken