Personenvervoer

Sinds 1 januari 2020 is er een en ander gewijzigd aan de taxivergunningen: het zogenaamde taxidecreet. Verschillende documenten dienen hiervoor te worden aangevraagd: een taxivergunning, een eventuele machtiging/toelating voor gebruik van de taxiplaatsen en een zogenaamde bestuurderspas. Dat wordt allemaal geregeld via een database van de Vlaamse overheid (Centaurus 2020) en afgeleverd door het gemeentebestuur.

!!!OPGELET!!!

 

Voorlopig vraagt de Vlaamse overheid om geen nieuwe vergunningen en bestuurderspassen aan te vragen. Dit omwille van een arrest van de Raad van State van 30 maart 2023, dat het uitreiken van vergunningen en bestuurderspassen voorlopig onmogelijk maakt. Alles wordt in het werk gesteld om zo snel mogelijk een oplossing te vinden. Meer informatie vind je op vlaanderen.be/taxi.

 

Vergunning IBPV - taxivergunning

Voor het uitbaten van een taxidienst of dienst voor ceremonievervoer heb je een vergunning voor individueel bezoldigd personenvervoer (IBPV) nodig van de stad of de gemeente waar je gevestigd bent. De vergunning is voor 5 jaar geldig, in heel Vlaanderen.

Deze vergunning vraag je aan via de database van de Vlaamse overheid.

Bestuurderspas

Die heb je nodig om met een taxi of gehuurd vervoermiddel met bestuurder (VVB) te mogen rijden. De aanvraag gebeurt ook steeds via de Vlaamse database, en wordt afgeleverd via de gemeente waar je bent gedomicilieerd.

 

Dienst economie

Dienst economie - Gemeentehuis
Oostrozebekestraat 4
8770 Ingelmunster
T: 051 33 74 49
E: economie@ingelmunster.be

Openingsuren:

Bekijk de openingsuren

Links

Alle info over het taxidecreet vind je terug op de website van Vlaanderen.